Superhjältarna

Superhjältarna består av 13 barn födda 2014, 4 flickor och 9 pojkar. Vi som är Gullungarn heter Moa, Tove, Milton, Isabell, Aston, Elwin, Lowe, Lilly, Otto, Olle, ivar, Arvid och Måns. Vi träffas varje onsdag. Vi som har gruppen Superhjältarna är Catta och Emma.

 

Vi kommer under börjar av terminen att jobba mycket med empati för varandra och hur vi kan bli bra kompisar. Vi ska även under detta året gå igenom barnens olika "Nyfiken på"-ämnen. Bamse är en fikgur som kommer har med oss hela året!

Våra mål

Våra mål:

Normer och värden:

”Förståelse för att alla människor har lika värde oberoende av social bakgrund och oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.”

”Att varje barn utvecklar öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar”

”förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra”

”respekt för allt levande och omsorg i sin närmiljö”

 

Utveckling och lärande:

”Utveckla sin förmåga att fungera enskilt och i grupp, att hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler.”

”utveckla sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära”

”utveckla sin självständighet och tillit till sin egen förmåga”

”utveckla nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra.”

”utveckla intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och deras kommunikativa funktioner.”

 

Barns inflytande:

”utveckla sin förmåga att förstå och att handla efter demokratiska principer genom att få delta i olika former av samarbete och beslutsfattande.”

Vad händer

Vad har vi gjort

Tisdagen 27/11

Idag har Blommorna och superhjältarna jobbat tillsammans. Vi har förberett till vår Basar, bakat knäckebröd, gjort granar och skrivit prisskyltar. Vi övade på luciasångerna och vår julsaga. Dansstopp och mattelek hann vi också med.

 

Tisdag 20/11

Idag gick vi på utflykt till skogen ocg hade med oss egen fikakorg. På vägen dit letade vi efter cirklar i naturen, vi kom fram till att de fanns precis överallt och vi hittade massor. Det var brunnslock, buskar, studsmattor, bollar, fönster m.m.

När vi kom fram till skogen fick barnen ta fram sin fika, vi satte oss i en cirkel och mumsade i oss allt det goda vi hade med oss. Barnen fick sedan leka en liten stund själva innan vi skulle leka.

Vi började med att leka en tärningslek. Barnen fick tillsammans två och två i uppdrag att hitta så många pinnar, kottar och löv som tärningen visade. Det var svårast när tärningen visade bara en, för hur kunde två barn hämta en kotte?! Vem skulle ta den?!

Sen lade vi ut hopprep som ringar och barnen fick i uppgift att ställa sig två, tre, fyra, och fem i varje ring. De fick samarbeta för att kolla så att det inte var för många eller för få i varje ring. Det var en väldigt mysig stund i skogen. Nu har vi bara ett tillfälle kvar denna terminen sen tar vi lite jullov från gruppen!

 

 

Tisdag 13/11

Vi fortsatte med ämnet siffror idag. Vi började med att ta fram talmasken, barnen fick gissa hur många pärlor vi gömde i handen och hur många de kunde de kunde se. 

Det var sedan lite kryp i kropparna så då lekte vi en variant av musikstopp. När musiken stannade skulle alla barn ställa sig på ett papper med en siffra på, det fanns en siffra till alla. Vi drog sen en siffra och den siffran det blev fick sedan gå och sätta dig. 

Veckans superkompis-uppdrag var att lösa Bamses matteuppgifter. Den ena uppgiften var att tillsammans måla alla Bamses siffror och den andra var att räkna honungsburkar och dra till rätt siffra.

Vi avslutade med att läsa "Lilla Nollan och alla de andra"