Kaninerna

Våra mål ....

Läroplansmål lpfö98 (rev 2016)

  • Förståelse för att alla människor har lika värde oberoende av social bakgrund och oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning. [...] eller funktionsnedsättning
  • Utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla processer och fysikaliska fenomen.

Kaninerna består av åtta barn i åldern 5 år. Sju flickor och en pojke. Vi träffas två gånger i veckan, tisdagar och Torsdagar. 

Vi kommer jobba med Vännerna i kungaskogen på tisdagar och ha experimentdag på torsdagar.

Vad händer nästa vecka....

v

Vad har vi gjort

17 April

Idag åkte vi buss till universitetet där vi fick olika uppdrag av studenterna. Vi började med lite frukt och att sjunga för två födelsedagsbarn. En av studenterna och ett av våra barn. Uppdragen var i form av QR koder, det barnen fick göra var hitta kvadrater, räkna stolar, vilken ska bort av fyra saker, sortering och till sist fick de leta bakom gardinerna där de hittade varsin burk med såpbubblor.

 

19 April

Experimentdag

Tillsammans gjorde vi studsåpbubblor.

Receptet ligger på instagram och sitter i barnens pärmar.

24 April

Idag startade vi med at spela ett spel som heter Ajabaja. Man börjar med att välja spelplan och slår sedan tärning och kommer på antingen en fråga eller en känsla. Barnen får tillsammans svara på frågorna och berätta när de har haft den känslan spelpjäsen hamnade på.

Vi behövde sedan röra på oss så dansstopp kändes som en lagom aktivitet.

Till sist pratade vi om framtiden, barnen fick måla sitt framtida hus och ensamma i ett rum svara på 5 frågor om sin framtid.

Det kom fantastiska svar som ni får ta del av i barnens pärmar.

 

 

10 April

Idag har vi avslutat arbetet med vår teater. Vi har även pratat om barnen har några funderingar inför skolstartet. Funderingar som dök upp

var hur matsalen ser ut och hur det ser ut i lekhörnorna. Vi avslutatde med att leka hela havet stormar, efter önskemål från barnen.

3 och 5 april

Vi förbereder inför vår teater, gör klart det sista av rekvisitan. Leker dansstopp och tipp, några av barnens favoritlekar.